Update: Maradona komt sterk uit operatie: Het gaat goed met hem

Update: Maradona komt sterk uit operatie: "Het gaat goed met hem"

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2020 om 20:21di 03-11-2020 om 20:21

Laatste update: woensdag 4 november 2020 om 10:25wo 04-11-2020 om 10:25

Diego Maradona is opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden Argentijnse media maandag. Het is niet precies duidelijk wat de 60-jarige Argentijn mankeert.

Het heeft volgens Argentijnse media niet te maken met het coronavirus. Maradona heeft verder ook geen fysieke problemen, maar wel mentale. Van een levensbedreigende situatie zou geen sprake zijn. Volgens een journalist van ESPN heeft Maradona 'mentale en emotionele' problemen, maar meer informatie ontbreekt. 

Het nieuws dat Maradona is opgenomen in een ziekenhuis in Argentinië volgt drie dagen na zijn zestigste verjaardag. Er ontstonden zorgen omdat hij vrijdag tijdens een wedstrijd van zijn club Club de Gimnasia y Esgrima La Plata een verwarde indruk maakte. Hij had moeite om zich op eigen kracht te verplaatsen.

Argentijnse media verwachten dat de persoonlijke dokter van Maradona, Leopoldo Luque, snel met een verklaring komt over de gezondheid van 'Pluisje'.

Update: De zorgen om Maradona zijn terecht. De Argentijn moet een 'spoedoperatie' ondergaan, melden Argentijnse media. Hij zou kampen met een subduraal hematoom, een bloeding in zijn hoofd.

Het leek aanvankelijk mee te vallen met Maradona. Maandag werd in Argentijnse media nog geschetst dat 'Pluisje' alleen mentale problemen zou hebben. Het blijkt dus een stuk ernstiger dan gedacht. Maradona wordt zo snel mogelijk geopereerd, zo klinkt het vanuit Argentinië.

Update: Goed nieuws uit Argentinië: de operatie van Diego Maradona is goed verlopen. Bij de Argentijnse voetballegende moest een bloedprop uit zijn hersenen verwijderd worden. "Diego heeft de operatie goed doorstaan", zegt dokter Leopoldo Luque. "Hij is wakker. Alles gaat goed." Maradona had al een tijdje last van slapeloosheid. Deze week bleek dat hij een bloedprop had nadat hij eerder zijn hoofd had gestoten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Argentinië

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws