'Al jaren de wens, maar Feyenoord is niet van verfijnd en technisch voetbal'

'Al jaren de wens, maar Feyenoord is niet van verfijnd en technisch voetbal'

03-11-2020 07:42
158

John Metgod waakt voor al te grote verwachtingen rond Naoufal Bannis na diens glansrol in het duel van Feyenoord met FC Emmen. De achttienjarige aanvaller maakte diep in blessuretijd de winnende aan de Oude Meerdijk: 2-3.

"Hij is betrokken bij de penalty en scoort er één. Wat dat betreft kan je niet om hem heen", reageert Metgod bij RTV Rijnmond. "Ik hoop alleen dat we niet gaan zeggen dat het een wereldspits is en dé oplossing voor Feyenoord. Dat is hij nu nog niet. Het was tegen Emmen, niet tegen CSKA Moskou of AZ, Ajax of PSV. Ga nu alsjeblieft niet te hoog van de toren blazen."

Wedden

Meer odds

"Maar het is een speler met potentie en een echte spits", vervolgt de oud-verdediger van de Rotterdammers. "Hij wil niet alleen de bal in zijn voeten hebben, maar zoekt ook de ruimte achter de verdediging. Dat was niet makkelijk, omdat ze allemaal terug liepen. Hij is snel, beweeglijk en lastig voor grote centrale verdedigers. Maar fysiek is het niet heel veel. Daar zal hij ongetwijfeld iets aan kunnen doen, maar hij moet vooral gaan spelen."

Metgod ziet dat er nog veel schort aan het spel van Feyenoord. "Hoe vaak heeft Feyenoord in de afgelopen jaren nou wedstrijden gespeeld waarin ze voetballend hebben gecontroleerd, dominant waren aan de bal en doelpunten hebben gemaakt? Wij zijn geen club die het moeten hebben van verfijnd en technisch voetbal. Dat is al jaren de wens, maar het gebeurt één keer in ik weet niet hoeveel wedstrijden."