'Misschien kunnen we een beetje irritant zijn voor Ajax en hen punten afpakken'

'Misschien kunnen we een beetje irritant zijn voor Ajax en hen punten afpakken'

03-11-2020 09:55
23

Anders Dreyer was vorig seizoen met sc Heerenveen nog kansloos tegen Ajax, maar gelooft met FC Midtjylland in een stunt tegen de Amsterdammers. De confrontatie met Liverpool heeft de Denen veel vertrouwen gegeven.

Midtjylland begon de groepsfase van de Champions League met een kansloze nederlaag tegen Atalanta Bergamo (0-4), maar tegen Liverpool ging het een stuk beter, al werd wel met 2-0 verloren. "Mensen zullen misschien zeggen dat Liverpool drie of vier spelers miste. Dat weet ik ook wel, maar het was fijn om te merken dat we niet misstaan op dit niveau", zegt Dreyer tegen Voetbal International.

"De thuiswedstrijd tegen Ajax is op papier het duel waarbij we de meeste kans maken, maar we zullen er moeten staan, want net als Atalanta en Liverpool hebben ze a hell of a team", vervolgt de 22-jarige rechtsbuiten. "Na ons optreden tegen Liverpool zijn mensen echt gaan geloven dat we punten kunnen pakken in deze groep. Ik weet dat we verloren hebben, maar we speelden een heel goede wedstrijd tegen één van de beste teams ter wereld."

"We zien kansen om een resultaat te pakken, maar we weten natuurlijk ook wel dat Ajax een erg zware ploeg is om tegen te spelen", aldus Dreyer. "Zij spelen misschien niet het power voetbal van Atalanta en Liverpool, maar ze gaan echt voor de schoonheid van het spel. Veel passes, snelle spelers. Daar moeten we op voorbereid zijn. Het is een sterk team, daar bestaat geen enkele twijfel over."

Volgens Dreyer zal Midtjylland van eigen kracht uitgaan. "We gaan druk zetten zoals we in de eerste twee wedstrijden gedaan hebben. Dat is onze mentaliteit. We weten dat we tegen grote clubs spelen met grote spelers, maar we weten ook dat we voor stress kunnen zorgen met onze pressing en dan kunnen counteren. We geloven heel erg in onze speelwijze. Misschien kunnen we een beetje irritant zijn voor Ajax en hen wat punten afpakken."