Tijdelijk vertrek bij Vitesse aan de orde: 'In mijn ogen speel ik nu te weinig'

Tijdelijk vertrek bij Vitesse aan de orde: 'In mijn ogen speel ik nu te weinig'

03-11-2020 11:13
34

Patrick Vroegh denkt na over een tijdelijk vertrek bij Vitesse. De middenvelder heeft veel concurrentie en vindt dat hij als twintigjarige meer speeltijd moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.

De linkspoot uit Herwijnen maakt bij Vitesse alleen kans op een plekje op het centrale middenveld. Voor die twee posities zijn Sondre Tronstad, Matus Bero, Thomas Bruns en Idrissa Touré zijn concurrenten en dus krijgt Vroegh weinig speeltijd. "Ik heb ook mijn eigen belangen", zegt hij tegen De Gelderlander. "We kijken nu tot de winterstop aan en dan kunnen we beoordelen of ik genoeg minuten heb gemaakt en hoe belangrijk ik nog kan zijn in de tweede seizoenshelft."

Wedden

Meer odds

Het talent van de Arnhemmers wil koste wat het kost wedstrijdritme opdoen. "Dat is meer dan één invalbeurt van twaalf minuten. Dat is hele wedstrijden spelen. Een halve wedstrijd spelen. Ik merk dat ik dat nodig heb. Twee jaar geleden speelde ik wekelijks bij Jong Vitesse. Dat was heerlijk en ook goed voor mij als voetballer. Vorig jaar heb ik al weinig gespeeld. En nu, in mijn ogen, ook te weinig. Dan moet ik ook om me heen kijken."