Vertrokken Ajax-doelman baalt: 'Voor Scherpen en Kotarski was geld betaald'

Vertrokken Ajax-doelman baalt: 'Voor Scherpen en Kotarski was geld betaald'

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2020 om 12:10di 03-11-2020 om 12:10

Issam El Maach vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Ajax. De twintigjarige doelman verloor in Amsterdam de concurrentiestrijd van Kjell Scherpen en Dominik Kotarski, al werd die strijd volgens hem niet op sportieve gronden beslist.

"Daar had de club geld voor betaald, dus die moesten ook gaan keepen", zegt El Maach tegen Voetbal International over Scherpen en Kotarski. "Zo gaat dat blijkbaar, maar ik ben altijd heel realistisch geweest. Als ik minder zou zijn, had ik er genoegen mee kunnen nemen. Maar dat was niet het geval, zo dachten veel trainers er ook over. Daarom geef ik nu ook niet op, en ben ik heel ambitieus om alsnog elders te slagen in het profvoetbal."

El Maach speelde sinds zijn zeventiende bij Ajax, waar hij zich aanvankelijk voorspoedig ontwikkelde. In het succesvolle seizoen 2018/2019 maakte hij deel uit van de selectie, maar van een doorbraak kwam het niet. In de zomer was er al interesse uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, maar tot een transfer kwam het nog niet. "De coronacrisis werkt natuurlijk ook niet in mijn voordeel. Veel clubs zijn afwachtend en kiezen soms voor een meer ervaren doelman."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws