De Boer ziet geen excuses voor Ajax: 'Roeien met riemen die je hebt'

De Boer ziet geen excuses voor Ajax: 'Roeien met riemen die je hebt'

03-11-2020 13:05
34

Mocht Ajax het zonder spelers als Andre Onana, Dusan Tadic, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch moeten stellen in het Champions League-duel met FC Midtjylland, dan is er nog geen man overboord. Dat stelt Ronald de Boer, die denkt dat er genoeg kwaliteit overblijft.

De Boer is redelijk te spreken over de vermoedelijke opstelling. "Dan zie je nog wel een aardig representatief elftal staan", zegt hij bij Veronica Inside. "Je zou zeggen: met die spelers moet je ook winnen van FC Midtjylland. Er staat behoorlijk wat op het spel. In deze twee duels heb je zes punten ingecalculeerd. Je wilt geen averij oplopen. Maar stel dat Onana en consorten er niet bij zijn, dat zijn natuurlijk wel spelbepalende spelers in de groep."

Volgens De Boer moet Ajax desondanks niet te lang stilstaan bij het eventuele gemis van de steunpilaren. "We zitten in een rare tijd. Het is gek, maar anderzijds heel logisch van Denemarken. Ze hebben daar richtlijnen, daar moet je je gewoon aan houden. Maar het is een beetje raar. Sommige noemen het competitievervalsing, maar ik niet. Je moet roeien met de riemen die je hebt."

Overigens zijn de laatste berichten uit Denemarken hoopgevend. Mogelijk kan trainer Erik ten Hag een beroep doen op Onana, Tadic en Gravenberch.