Van der Vaart tipt Ihattaren bij Ajax: 'Ik had gezegd: hier heb je 35 miljoen'

Van der Vaart tipt Ihattaren bij Ajax: 'Ik had gezegd: hier heb je 35 miljoen'

03-11-2020 15:39 Laatste update: 16:20
166

Rafael van der Vaart kijkt met plezier naar het huidige Ajax. De 109-voudig Oranje-international vindt dan ook dat trainer Erik ten Hag meer credits verdient.

Van der Vaart, zelf regelmatig te gast bij Studio Voetbal, vindt dat Ten Hag in de praatprogramma's te weinig waardering krijgt. "Van dat geouwehoer over hem word ik doodziek. Natuurlijk maakt hij fouten en kan een interview af en toe beter. Maar hij heeft het hartstikke goed gedaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De inmiddels 37-jarige ex-spelmaker zag Ajax met 0-13 winnen bij VVV-Venlo. "Een beetje respect mag wel, want Ten Hag doet gewoon heel veel goede dingen. Na die 13-0 tegen VVV hoor je dat die ploeg niet veel voorstelt. Is ook zo, maar diezelfde ploeg speelt ook tegen Feyenoord en PSV. Dan wordt het geen 13-0."

De analist stak eerder al de loftrompet over aanwinsten Mohammed Kudus en Antony, maar baalt wel van het vertrek van Hakim Ziyech, die sinds deze zomer voor Chelsea speelt. Volgens Van der Vaart is Ziyech een 'onvervangbare' speler gebleken. "Kijk naar het aantal directe kansen dat hij creëert. Hij liet Promes een wereldspeler lijken. Nu die ballen niet meer komen, zie je dat Promes het lastig heeft."

PSV'er Mohamed Ihattaren was een perfecte opvolger geweest, denkt hij. "Als ik Ajax was, had ik PSV gebeld voor Ihattaren. Als PSV 30 miljoen had gevraagd, had ik gezegd: hier heb je 35 en we praten nergens meer over."

Ajax speelt dinsdagavond tegen een andere ex-club van Van der Vaart, het Deense FC Midtjylland. De aftrap in Herning staat gepland voor 21.00 uur.