'Bayern-verdediger Alaba troef in presidentsverkiezingen FC Barcelona'

'Bayern-verdediger Alaba troef in presidentsverkiezingen FC Barcelona'

03-11-2020 18:04
25

Bayern München-verdediger David Alaba is één van de troeven bij de aanstaande presidentsverkiezingen bij FC Barcelona. Oud-voorzitter Joan Laporta wil de 28-jarige Oostenrijker graag naar Camp Nou halen.

Alaba speelt al jarenlang voor Bayern, maar ligt op ramkoers met de clubleiding: Der Rekordmeister wilde zijn aflopende contract verlengen, maar trok deze week zijn aanbod in. De linkspoot lijkt dus bezig aan zijn laatste seizoen bij Bayern. Volgens BILD heeft hij wel oren naar een avontuur buiten Duitsland: FC Barcelona en Real Madrid zouden zijn droomclubs zijn.

Dat nieuws is ook in Spanje niet onopgemerkt gebleven. Laporta – Barça-preses tussen 2003 en 2010 – wil een comeback maken en zal traditiegetrouw transfers beloven om stemmen binnen te halen. Volgens RAC1 is Alaba één van de spelers die onderdeel uit moeten maken van zijn verkiezingsprogramma. Laporta zou bovendien voormalig Valencia-directeur Mateu Alemany naar Camp Nou willen halen.

Die verkiezingen zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in januari, meldt Diario SPORT. Laporta en Víctor Font zijn vooralsnog de belangrijkste kandidaten in de strijd om op de opvolging van Josep Maria Bartomeu, die eind oktober zijn afscheid aankondigde.