BD: Willem II en RKC weer wat tonnen rijker dankzij tweede Frenkie-jubileum

BD: Willem II en RKC weer wat tonnen rijker dankzij tweede Frenkie-jubileum

03-11-2020 18:19
32

Frenkie de Jong heeft Willem II en RKC Waalwijk opnieuw een financiële meevaller bezorgd. De 23-jarige controleur speelde zaterdag tegen Deportivo Alavés zijn vijftigste officiële wedstrijd namens de Blaugranas.

De Jong speelde in het verleden in de gemeenschappelijke jeugdopleiding van Willem II en RKC en debuteerde later namens Willem II in het betaald voetbal. Beide clubs profiteren daardoor mee van de deal die FC Barcelona begin 2019 met Ajax sloot. Totdat hij honderd wedstrijden namens de Catalanen op zijn naam heeft staan, hebben Willem II en RKC bij elke 25ste wedstrijd recht op een bonus.

Wedden

Meer odds

Nu is het dus tijd voor de tweede van in totaal vier betalingstermijnen. Toen De Jong zijn 25ste wedstrijd voor Barça had gespeeld, kon Willem II 250 duizend euro bijschrijven en was RKC 160 duizend euro rijker: volgens het Brabants Dagblad gaan er nu vergelijkbare bedragen naar Tilburg en Waalwijk. De bonussen zullen overigens teruglopen wanneer wedstrijd 75 en wedstrijd honderd gespeeld zijn. Uiteindelijk zal er in totaal 1,65 miljoen van Barcelona naar beide Brabantse clubs gaan.