Deense media zien bepalende speler bij Ajax: ‘Hij had daar groot aandeel in’

04-11-2020 00:12 Laatste update: 08:16
34

In Denemarken is men teleurgesteld na de 1-2 nederlaag van FC Midtjylland tegen Ajax. Er had meer ingezeten, is de algemene tendens in de Deense media. Midtjylland kwam de dramatische start niet meer te boven, terwijl het inbrengen van Davy Klaassen in de tweede helft rust bracht bij de Amsterdammers.

'Midtjylland begon de wedstrijd tegen Ajax twaalf minuten in de hel', begint Ekstra Bladet na de nederlaag van de Deense ploeg. 'Daarna bleef het team goed op de been tegen een technisch sterk Ajax, dat achterin opvallend veel ruimte en kansen weggaf. Het verdedigen van Ajax was allesbehalve sterk, maar Midtjylland was niet vaardig genoeg om hier gebruik van te maken.'

Hier is Politiken het helemaal mee eens. 'Hoewel de maan goud en helder scheen aan de zwarte avondlucht, was het alsof het steeds wat ellendiger, winderiger en kouder werd op het veld. Midtjylland-coach Brian Priske wist zeker dat zijn ploeg het Ajax moeilijk kon maken, maar zo zag het er in de openingsfase niet uit.'

'Als we kijken naar de financiën en spelers is Ajax een veel sterkere club dan Midtjylland, maar het is wel een team waar de Deense teams zich graag mee willen meten. Nederlandse clubs zijn frequenter in het aanleveren van spelers aan 's werelds grootste clubs, in Denemarken is dat een zeldzaamheid.'

Ajax had het na de 1-2 van Anders Dreyer lastig en de verdediging wist geen indruk te maken. 'Na de goal van Dreyer kreeg Midtjylland in de gaten dat de Ajax-defensie te verslaan was. Helemaal door de snelle aanvallers van de thuisploeg', stelt BT.

Na de theepauze kreeg Ajax meer grip op het spel van Midtjylland en waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen. Eén speler had daar een groot aandeel in, geeft de Deense krant aan. 'De druk nam flink af toen Klaassen in het veld kwam. Hij hielp de gasten om de bal in de ploeg te houden.'