Ten Hag: 'Niet dat Ekkelenkamp slecht in wedstrijd zat, maar Klaassen brengt rust'

Ten Hag: 'Niet dat Ekkelenkamp slecht in wedstrijd zat, maar Klaassen brengt rust'

04-11-2020 00:40
61

Ajax-trainer Erik ten Hag looft Davy Klaassen, die in de tweede helft de rust terugbracht op het middenveld van de Amsterdammers. Hij wil Jurgen Ekkelenkamp, die achterbleef in de kleedkamer, echter niet tekort doen.

"Het is niet zo dat Jurgen niet goed in de wedstrijd zat, maar Davy brengt organisatie, balans en rust in het elftal. Hij weet de juiste keuzes te maken, dat is ontzettend belangrijk", stelt Ten Hag na de wedstrijd in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Vooral in de omschakeling was het in de eerste helft op het middenveld niet geweldig."

Ten Hag heeft er niet over getwijfeld om Klaassen, ondanks zijn chaotische voorbereiding, in de basis te zetten. "Dat was niet logisch geweest. We hebben een goede selectie en dat hebben we vandaag ook weer gezien. We hebben met twee jonge middenvelders gespeeld, dat was prima."

Wel heeft de Ajax-trainer voorzichtig kritiek op de tests die de voetballers regelmatig af moeten nemen om te kijken of ze besmet zijn met het coronavirus. "We leven in een vreemde tijd, maar het wordt helemaal vreemd als die testen niet blijken te kloppen. Niet alleen voor het voetbal, laten we vooral blij zijn dat we kunnen voetballen. Maar dit kan problemen in de maatschappij opleveren, dat is zorgelijk", sluit Ten Hag af.