Ten Hag heel tevreden na 'krankzinnige dagen': 'Had het Ekkelenkamp beloofd'

Ten Hag heel tevreden na 'krankzinnige dagen': 'Had het Ekkelenkamp beloofd'

04-11-2020 06:54
76

Erik ten Hag ziet dat de chaotische aanloop zijn weerslag heeft gehad op Ajax in het Champions League-duel met FC Midtjylland. De trainer kon na negatieve hertesten alsnog beschikken over een groot aantal basiskrachten, al sloten die wel later aan in Herning.

André Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg dreigden het duel te missen, maar sloten uiteindelijk allemaal aan. "Na deze krankzinnige dagen mogen we heel tevreden zijn met de 2-1", zegt Ten Hag tegen de NOS. "We wisten maandag niet met wie we het allemaal moesten doen, maar we hebben de taak volbracht."

"Davy Klaassen hebben we zo laat nog opgeroepen dat hij niet eens tijd had om naar het hotel te komen!", vervolgt Ten Hag. De middenvelder ging vanaf het vliegveld meteen naar het stadion. "Onderweg heeft hij op zijn telefoon de wedstrijdbespreking kunnen beluisteren." De coach besloot hem wel buiten de basis te laten. "Want ik had Jurgen Ekkelenkamp al beloofd dat hij mocht beginnen. Die kan ik dan niet zomaar teleurstellen." 

Ten Hag telt zijn zegeningen na de 2-1 zege op de Deense kampioen. "Wil je verder komen, dan was dit heel belangrijk", stelt de trainer, die desondanks geen goed Ajax zag. "We begonnen aardig, maar hebben daarna te weinig gecontroleerd. Na de tegengoal werd het onrustig. Onnodig, want ik denk dat we deze wedstrijd makkelijk onder controle hadden kunnen houden."

"We kunnen beter dan we hebben laten zien, maar alle onzekerheid over die coronatesten is ook wel van nadelige invloed op onze voorbereiding geweest. Naar alle waarschijnlijk waren de positieve testen vals", besluit Ten Hag.