'Zucht van verlichting in De Kuip: Feyenoord met sterspeler Berghuis tegen CSKA'

'Zucht van verlichting in De Kuip: Feyenoord met sterspeler Berghuis tegen CSKA'

04-11-2020 07:08
56

Een grote opluchting voor Feyenoord: de Rotterdammers verwachten donderdagavond een beroep te kunnen doen op Steven Berghuis in het duel met CSKA Moskou in de Europa League. De aanvoerder kampte met een spierblessure.

Volgens De Telegraaf is Berghuis de voorbije dagen volop behandeld aan de kwetsuur die hij opliep door een harde schop van FC Emmen-verdediger Nick Bakker. De sterspeler van Feyenoord viel al na 35 minuten uit aan De Oude Meerdijk.

Wedden

Meer odds

Voor Feyenoord is het meespelen van Berghuis een grote meevaller. Trainer Dick Advocaat moet het al zonder spitsen Nicolai Jörgensen en Robert Bozeník stellen, terwijl aanwinst Bryan Linssen vooralsnog moeite heeft om zijn stempel te drukken. Advocaat zal voor Naoufal Bannis vermoedelijk weer een plekje op de bank inruimen. Het achttienjarige talent was als invaller belangrijk tegen FC Emmen.

Berghuis scoorde sinds zijn komst naar De Kuip in 2016 al 73 keer voor Feyenoord. Sinds 2000 scoorde alleen Dirk Kuyt (121 goals) vaker. Hij is Pierre van Hooijdonk (72) en Jon Dahl Tomasson (71) inmiddels voorbij, weet de ochtendkrant.

Feyenoord kan zich geen misstap veroorloven tegen de Russen. De Rotterdammers staan met één punt uit twee wedstrijden laatste in groep K, achter Wolfsberger (vier punten), CSKA (twee) en Dinamo Zagreb (twee).