Van Hanegem ziet 'zinloze' acties: 'Híj moet opstaan, niet Linssen of Diemers'

Van Hanegem ziet 'zinloze' acties: 'Híj moet opstaan, niet Linssen of Diemers'

04-11-2020 07:25
48

Willem van Hanegem is fan van Orkun Kökcü, maar hij verwacht meer van de middenvelder van Feyenoord. De negentienjarige Turks international kan de Rotterdammers nog te weinig bij de hand nemen, oordeelt het clubicoon.

"Kökçü heeft meer kwaliteiten dan andere spelers, maar dat zorgt ook voor verplichtingen", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Als het niet loopt, moet híj opstaan en niet bijvoorbeeld Diemers of Linssen. Dan is leeftijd niet belangrijk. Ik zie nog steeds dat hij te vaak voor korte combinaties heel ver van het vijandelijke doel kiest en dan zijn eigen bal achterna loopt. Dat is echt zinloos. Hij moet bepalender worden, directer spelen, het tempo opschroeven."

Kökcü was vorig seizoen goed voor twee goals en vier assists in het voortijdig afgebroken seizoen. Dit seizoen staat de teller pas op één assist, al speelde hij bij FC Emmen (2-3) voor het eerst negentig minuten. "Maar dat gezeur over meer doelpunten, daar moet je mee oppassen", relativeert De Kromme. "Dat gaat vaak tegen je werken. Laat hem voetballen, dan komen de goals vanzelf. Maar dan moet hij wel het gaspedaal gaan intrappen, veel directer spelen en de oplossing vooruit vinden."