'Tegen David Neres werd anders opgetreden dan week eerder tegen Auassar'

'Tegen David Neres werd anders opgetreden dan week eerder tegen Auassar'

04-11-2020 08:55
125

Ajax kreeg zaterdag in het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard liefst drie strafschoppen, waarvan twee vanwege hands. Evgeniy Levchenko en Arnold Bruggink zijn kritisch over de aangescherpte handsregels.

"Ik vind het belangrijk dat er soms nieuwe regels komen. Zoals voor de toekomst misschien zuivere speeltijd. Maar het moet wel duidelijk zijn", zegt VVCS-voorzitter Levchenko in het Algemeen Dagblad. "En als het gaat om hands, ben ik helemaal de weg kwijt. Je krijgt nu een strafschop als een speler een bal tegen zijn hand aangeschoten krijgt van zo'n klein afstandje dat je er als speler echt niets aan kunt doen."

Wedden

Meer odds

Zo kreeg Dusan Tadic na 85 minuten een penalty, nadat hij de bal van korte afstand hard tegen de onderarm van Fortuna Sittard-verdediger Martin Angha had aan geschoten. "Ik vind de nieuwe handsregel heel irritant", reageert FOX Sports-analist Bruggink. "Wat je nu gaat krijgen, is dat spelers op de handen van hun tegenstander gaan mikken. Ik hoop dat het weer wordt teruggedraaid."

Bruggink vindt hands slechts één van de veranderde regels die voor verwarring zorgt. De oud-PSV'er wijst ook op natrappen. De intentie en intensiteit wegen zwaarder mee. "Maar afgelopen weekeinde met David Neres tijdens Ajax-Fortuna werd er anders opgetreden dan een week eerder bij Adil Auassar tijdens Sparta-Heracles. We weten niet meer waar we aan toe zijn. En dat is kwalijk."