'Telefoontje met forse eisen van Raiola blokkeerde transfer Haaland naar België'

'Telefoontje met forse eisen van Raiola blokkeerde transfer Haaland naar België'

04-11-2020 09:34
32

Erling Haaland stond twee jaar geleden op het punt om naar de Belgische Jupiler Pro League te verkassen. De transfer van de Noorse spits naar Club Brugge leek in kannen en kruiken, maar één telefoontje van Mino Raiola gooide roet in het eten, blijkt uit een reconstructie van Het Nieuwsblad.

Kenneth Brylle, ex-spits van Club Brugge en scout voor de Belgische kampioen in Scandinavië kreeg Haaland al in 2016 in het vizier. Twee jaar later was de goalgetter héél dicht bij een overstap naar het Jan Breydelstadion. Club Brugge bereikte zelfs een akkoord met de vader van Haaland en zijn club Molde, waardoor de transferaankondiging een kwestie van tijd leek.

'Maar in de Brugse bestuurskamer zullen ze niet snel het telefoontje vergeten waarmee de transfer op de helling kwam te staan', schrijft Het Nieuwsblad. Zaakwaarnemer Raiola belde Club Brugge om te laten weten dat hij op een commissie rekende. Hij wilde daarnaast zowel een percentage van de transfersom als een percentage bij een toekomstige doorverkoop.

Naar verluidt had de Belgische topclub dertig procent van het bedrag moeten afstaan aan Raiola bij een toekomstige transfer. Dat was Club Brugge te gortig, waarna het besloot niet in zee te gaan met Raiola en Haaland, die vervolgens in januari 2019 naar Red Bull Salzburg vertrok. Een jaar later werd hij opgepikt door Borussia Dortmund, waar hij uitgroeide tot sensatie.