'Tegen Ajax gingen de alarmbellen al af, maar Liverpool is heel ander niveau'

'Tegen Ajax gingen de alarmbellen al af, maar Liverpool is heel ander niveau'

04-11-2020 09:53
71

Atalanta Bergamo verspeelde dinsdag de tweede plaats aan Ajax in groep D van de Champions League. Trainer Gian Piero Gasperini uit zijn zorgen over het spel van La Dea na de ontluisterende nederlaag tegen Liverpool (0-5).

Vorig seizoen kreeg Atalanta al met 5-1 klop van Manchester City. "We hadden er vertrouwen in dat we, na wat veranderingen, nu beter voor de dag zouden komen tegen een topteam uit Engeland", vertelt Gasperini aan Sky Sport Italia. "Maar er was een enorm verschil tussen de twee ploegen en we moeten hiervan leren. Anders gaan we nog heel zware wedstrijden tegemoet."

"We hadden geen angst voor Liverpool na goede resultaten in de eerste twee duels", verzekert Gasperini. "We hadden vertrouwen en we wisten dat we het ze moeilijk konden maken. Helaas werden we weggeblazen door hun intensiteit. Ik heb dat dit seizoen in de Serie A ook al gezien: we hebben niet meer dezelfde intensiteit als voorheen. We moeten onze stijl een beetje aanpassen om dat te compenseren."

Atalanta heeft nu net als Ajax vier punten, maar staat op basis van het doelsaldo derde in de groep. "Tegen Ajax gingen de alarmbellen al af, maar we kwamen goed terug en verdienden het waarschijnlijk zelfs om die wedstrijd te winnen. Liverpool zat op een heel ander niveau."