'ADO Den Haag grijpt in: assistenten teruggezet, Rankovic blijft wél zitten'

'ADO Den Haag grijpt in: assistenten teruggezet, Rankovic blijft wél zitten'

04-11-2020 09:55 Laatste update: 10:00
72

ADO Den Haag heeft ingegrepen na een aantal onrustige dagen. De club houdt het vertrouwen in trainer Aleksandar Rankovic, maar heeft assistenten Michele Santoni en Rick Hoogendorp teruggezet naar de jeugdopleiding. Dat meldt Omroep West.

Onder meer FOX Sports-analist Hans Kraay jr. en het Algemeen Dagblad meldden afgelopen weekeinde dat Rankovic onder vuur lag in de Hofstad. De Serviër zou bovendien onvoldoende openstaan voor de expertise van Martin Jol, de voorzitter van het technisch hart. Desondanks krijgt hij de kans om het tij te keren bij ADO, dat na zeven speelrondes vijftiende staat in de Eredivisie met vier punten.

Maandag sprak algemeen directeur Mohammed Hamdi lang met Rankovic, weet Omroep West. Ook een gesprek met de spelersraad, die volledig achter de hoofdtrainer staat, volgde. Naar aanleiding van die gesprekken grijpt de leiding van ADO nu in: Rankovic mag blijven zitten, maar Santoni en Hoogendorp gaan aan de slag in de jeugdopleiding. 

Wie de nieuwe assistenten worden, is nog niet duidelijk. De kans is groot dat Virgillio Teixeira wordt doorgeschoven vanuit ADO O21.