Koeman in onzekerheid bij Barça: 'Eerder verandering van regime dan een ontslag'

Koeman in onzekerheid bij Barça: 'Eerder verandering van regime dan een ontslag'

04-11-2020 15:45
33

Samuel Marsden, FC Barcelona-watcher van Diario SPORT en ESPN, verwacht dat Ronald Koeman de tijd gaat krijgen om de Spaanse grootmacht aan de praat te krijgen. Wel is het voor de Nederlander afwachten wat er tijdens de verkiezingen gaat gebeuren.

"We zitten in een campagne waarin mensen die president van de club willen worden, namen opperen die transfers, directeuren, of coaches willen halen", vertelt Marsden in gesprek met VoetbalPrimeur. "Er is meer druk op Koeman om te leveren op het veld, want als hij het niet goed doet zit het erin dat hij vervangen wordt. Dat zou eerder een verandering van regime zijn dan een ontslag."

Koeman zal zich op de prestaties van zijn team moeten richten, op wat er tijdens de verkiezingen gaat gebeuren heeft hij volgens Marsden geen invloed. "In januari komen er verkiezingen, dat heeft zeker een hoop onzekerheden opgeleverd bij Koeman. Hij probeert daarvan weg te blijven en zegt dat hij zich alleen kan richten op het werk op het veld. Dat is ook alles wat hij nu kan doen, zorgen dat de resultaten goed zijn zodat een nieuwe president hem de kans geeft om zichzelf tot het einde van het seizoen te bewijzen."

De start van Barcelona in de Primera División is allesbehalve sterk te noemen. De ploeg van Koeman staat na zes wedstrijden op een twaalfde plaats, met acht punten. "Zelfs met de slechte resultaten en gezien de wedstrijden en de stand, verwacht je voorlopig wel dat ze in de top-twee eindigen. Het moment dat daar aan getwijfeld gaat worden, is het moment dat de plek van Koeman aan een zijden draadje hangt. Als ze meer gaan verliezen, niet beter worden en niet meer het beste uit Messi halen, dan worden er conclusies getrokken", sluit Marsden af.