AS: lange schorsing dreigt voor Koeman vanwege VAR-kritiek na El Clásico

AS: lange schorsing dreigt voor Koeman vanwege VAR-kritiek na El Clásico

04-11-2020 16:47 Laatste update: 17:13
29

De tuchtcommissie in Spanje is bezig een dossier op te bouwen tegen FC Barcelona-coach Ronald Koeman. De Nederlander uitte na El Clásico tegen Real Madrid felle kritiek op de VAR en kan hierdoor voor twee tot twaalf duels geschorst worden.

Dat meldt de Spaanse krant AS. Naast een schorsing van twee tot twaalf wedstrijden kan Koeman een boete van 601 tot 3.005,06 euro verwachten. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er over maximaal drie of vier weken een uitspraak gedaan over het 'dossier-Koeman'.

"Ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter niet, de VAR is er alleen als er beslissingen tegen Barcelona genomen moeten worden" stelde Koeman, nadat Real wél een strafschop kreeg terwijl de VAR eerder niet ingreep bij een mogelijke strafschop voor Barça. "De beslissingen zijn altijd tegen ons. Het is onbegrijpelijk. Ik hoop dat ze me op een dag uit kunnen leggen hoe de VAR werkt in Spanje."

De kans is aanwezig dat er een oogje dicht wordt geknepen voor Koeman, aangezien het de eerste keer is dat hij over de schreef gaat als trainer van Barcelona.