'Heerenveen wil namen van twee clubiconen verbinden aan tribunes in het stadion'

'Heerenveen wil namen van twee clubiconen verbinden aan tribunes in het stadion'

04-11-2020 18:35
21

SC Heerenveen onderzoekt de mogelijkheden om twee tribunes in het Abe Lenstra Stadion een andere naam te geven. De Friezen hopen dat Riemer van der Velde en Foppe de Haan hun naam aan een tribune willen verbinden.

De Leeuwarder Courant schrijft dat Heerenveen binnen afzienbare tijd in gesprek wil met de twee clubiconen. Van der Velde is erevoorzitter en tussen 1983 en 2006 de voorzitter van de Friezen, terwijl De Haan over drie periodes ongeveer zestien jaar trainer was in het Abe Lenstra Stadion. De club hoopt het tweetal te bedanken voor hun bewezen diensten door twee tribunes van het stadion naar ze te vernoemen.

Als De Haan en Van der Velde open staan voor het idee zullen er gesprekken opgestart worden met supporters om te zien hoe de plannen gerealiseerd kunnen worden, valt te lezen in de regionale krant. Op dit moment is in het Abe Lenstra Stadion nog geen enkele tribune naar een clubicoon vernoemd. De fitnessruimte in het stadion heeft wel de naam van Henk Heising gekregen. Hij was twintig jaar lang conditietrainer van de club.