AZ is gewaarschuwd: 'We hebben PSV tegen Granada en Ajax tegen Getafe gezien'

AZ is gewaarschuwd: 'We hebben PSV tegen Granada en Ajax tegen Getafe gezien'

Gepubliceerd: woensdag 4 november 2020 om 18:50wo 04-11-2020 om 18:50

Laatste update: woensdag 4 november 2020 om 18:52wo 04-11-2020 om 18:52

Arne Slot bombardeert Real Sociedad tot favoriet in de Europa League-wedstrijd tegen AZ. De trainer van de Alkmaarders wijst daarbij op resultaten in het verleden, ook van andere Nederlandse teams die in Spanje speelden.

De Basken zijn de verrassende lijstaanvoerder in La Liga en dus lijkt het logisch dat zij de favoriet zijn. "We hebben wel Granada tegen PSV en Getafe tegen Ajax gezien", zegt Slot op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, geciteerd door Voetbal International. "Als je dan nu kijkt waar Sociedad op de ranglijst staat, dan zouden ze de favoriet zijn."

AZ treft in Anoeta dan ook een ploeg in vorm. Toch verloren zij een week geleden met 1-0 van Napoli, de ploeg waar de Alkmaarders juist van wonnen. "De sterkste ploeg was Sociedad, maar ze kregen niet wat ze verdienden", zegt de oefenmeester van AZ over die wedstrijd. "Eén goal was voldoende voor de ploeg met minder balbezit. Deze club heeft geen zwakheden."

Toch wil Slot niet op voorhand te hoog opgeven over de Spanjaarden. "Mijn spelers hebben me al vaker verrast. Misschien kunnen ze ook gelijke tred houden met deze tegenstander, net als tegen Napoli. Ik hoop dat we ons eigen spel kunnen spelen en dat we een beetje geluk hebben. We zullen hoe dan ook moeten vechten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws