Kishna in de problemen door rugnummer: Ik had daar niet over nagedacht!

Kishna in de problemen door rugnummer: "Ik had daar niet over nagedacht!"

04-11-2020 21:14
24

De start van Ricardo Kishna bij SS Lazio was op z'n zachtst gezegd turbulent: als nieuwkomer koos hij voor het verkeerde rugnummer, vertelt hij aan Andy van der Meijde in het Videoland-programma Andy niet te Vermeijde.

Lazio is berucht om een deel van de aanhang, die te boek staat als rechts-extremistisch. "Lazio heeft natuurlijk een slechte reputatie", beaamt de aanvaller, die vijf jaar geleden Ajax verruilde voor de Italiaanse club. "Ik heb er zelf gelukkig niet veel van meegekregen. Mensen waren altijd netjes naar me en ik heb geen rare dingen meegemaakt. Wat dat betreft kan ik er geen slecht woord over zeggen."

Toch raakte Kishna in opspraak. De reden: een ongelukkig gekozen rugnummer. "Mijn lievelingsnummer is '8', maar dat was al bezet. Daarom nam ik bij Lazio '88'. Dubbel geluk, dacht ik...", legt de aanvaller van ADO Den Haag uit. Het werd echter anders opgevat. Fascisten gebruiken het nummer gebruiken als HH (H = de achtste letter van het alfabet), als verwijzing naar 'Heil Hitler'.

"Ik had daar niet over nagedacht!", zegt Kishna. "Als iemand, van de club bijvoorbeeld, me dat had gezegd, dan had ik een ander nummer gekozen. Ik kreeg ineens allemaal comments op Instagram. Wat doe je nou? Die club en dat nummer?!. Ik stond al ingeschreven en kon het niet meer wijzigen. Het seizoen erna heb ik meteen '7' gekozen."