'Faillissement stap dichterbij voor Barça: nog geen akkoord over salarisverlaging'

'Faillissement stap dichterbij voor Barça: nog geen akkoord over salarisverlaging'

04-11-2020 21:25
59

Het FC Barcelona-bestuur heeft geen overeenstemming weten te bereiken met de selectie over een salarisverlaging. De Spaanse grootmacht moet 190 miljoen euro zien te besparen, anders dreigt een failissement.

El Mundo Deportivo meldt dat er enkele uren onderhandeld is over een salarisverlaging, maar een deal leverde dit niet op. De zaakwaarnemers en bestuursleden van Barcelona gaan donderdag nog een keer om tafel om te proberen een oplossing te vinden. Het probleem is vooralsnog dat de spelers graag in gesprek willen met een nieuw Barcelona-bestuur en met de persoon die tot de volgende Barcelona-president wordt gekozen, maar dat is de komende tijd nog niet mogelijk.

Mocht er geen overeenstemming bereikt worden donderdag, dan kan de Spaanse ploeg de salarisverlagingen alsnog doorvoeren. Het gaat er hierbij om dat er tijdelijk minder uitbetaald wordt, om in de loop van tijd alsnog de volledige salarissen uit te keren. Hier gaan de spelers vooralsnog niet mee akkoord. Er bestaat dan ook de mogelijkheid dat er spelers naar de rechter gaan stappen. Barcelona wil er daarom alles aan doen om overeenstemming te bereiken met de selectie.

Vier spelers (Clément Lenglet, Frenkie de Jong, Gerard Piqué en Marc-André ter Stegen) gingen eerder al akkoord met een contractverlenging, waarbij ze dit seizoen aanzienlijk minder uitbetaald krijgen. In de resterende jaren van hun contract krijgen ze het ingehouden geld vervolgens uitbetaald.