Van der Gijp: 'Dan ben je een beetje boos op Ajax, ik snap Johan wel'

Van der Gijp: 'Dan ben je een beetje boos op Ajax, ik snap Johan wel'

04-11-2020 23:22
62

Johan Derksen spuwde dinsdagavond in de studio van SBS6 zijn gal over de Champions League-zege van Ajax op FC Midtjylland (1-2). Veronica Inside-collega René van der Gijp bekeek het thuis op de bank en begreep de ergernis wel.

Derksen zag 'een heel vervelende wedstrijd van Ajax tegen een heel matige tegenstander'. "Veel spelers faalden volkomen en als je Martínez en Álvarez in een team hebt speel je al met negen man", brieste de analist, die ook Perr Schuurs, Quincy Promes, Daley Blind, Jurgen Ekkelenkamp en Antony bekritiseerde.

Van der Gijp bekeek de wedstrijd 'languit op de bank'. "En dat scheelt", zegt hij bij SBS6. "Dat scheelt heel erg. Ik denk altijd bij mezelf: als je naar Hilversum toe rijdt, en je scheert jezelf, je moet onderweg nog tanken... en dan ben ik nog drie kwartier aan het rijden, maar ik ken een meneer uit Grolloo (Derksen, red.), dat is gewoon een pleuriseind weg. Die zit twee uur in die auto, in de wetenschap dat je ook nog een keer terug moet. En dan krijg je een kutwedstrijd voor de kiezen. Dan ben je een beetje boos", lacht Van der Gijp.

"Ik heb daar geen last van", vervolgt hij. "Ik lig op de bank, ik heb mijn iPad bij de hand en ik volg af en toe een beetje die Amerikaanse verkiezingen. En ik denk bij mezelf: ach, dat Ajax... Het is tegen Midtjylland, ik moest ook weleens op Cyprus of Malta spelen, dan dacht je: oh oh, als we dadelijk maar weer lekker in dat vliegtuig zitten met drie punten. Dat is het enige wat je denkt, wat kan jou dat nou schelen hoe je speelt? Dan zit Johan zich heel erg op te winden, ik snap dat ook wel."