Werder-directeur houdt Chong in Duitsland: 'Hopen op begrip FIFA en bonden'

Werder-directeur houdt Chong in Duitsland: 'Hopen op begrip FIFA en bonden'

05-11-2020 08:20
12

Werder Bremen is niet van plan om (jeugd)internationals af te staan tijdens de komende transferperiode. De Bundesliga-club wil niet dat spelers afreizen naar gebieden met een verhoogd risico op besmetting en dat heeft gevolgen voor Tahith Chong.

Chong zou eigenlijk met Jong Oranje spelen tegen Jong Wit-Rusland, maar Werder is niet van plan om de aanvaller naar Nederland te laten vertrekken. "We hopen op het begrip van de FIFA en de bonden", stelt Werder-directeur Frank Baumann in gesprek met Kicker. "We willen het risico op besmetting minimaliseren en liever van interlands afzien."

De situatie van Chong bij Jong Oranje stond al eerder ter discussie toen Werder in september moeilijk deed bij het afstaan van Chong in verband met besmettingsgevaar. De aanvaller, die gehuurd wordt van Manchester United, maakte daarom toen geen minuten bij Jong Oranje. 

Werder-doelman Jiri Pavlenka mag wel richting het nationale elftal van Tsjechië, aangezien die op 11 november een interland spelen in en tegen Duitsland.