'Verrassende transfer' Lammers: 'Nog niet de helft eruit gekomen van wat erin zit'

'Verrassende transfer' Lammers: 'Nog niet de helft eruit gekomen van wat erin zit'

05-11-2020 11:58
30

Sam Lammers heeft alle ingrediënten om een 'heerlijk gerecht' te worden voor Atalanta Bergamo. Dat stelt David Endt in gesprek met Voetbal International. De kenner van het Italiaanse voetbal is bevriend met Atalanta's talentenspotter Gabriele Zamagna.

Zamagna zette stuntploeg Atalanta de laatste jaren met een uitgekiend transferbeleid naar zijn hand. Hij is al 25 jaar bevriend met Endt, met wie hij regelmatig optrekt om wedstrijden te bekijken. "Ik ben een keer of zes, zeven mee geweest. Bijvoorbeeld om naar De Roon te gaan kijken", vertelt de voormalige teammanager van Ajax aan VI.

Lammers werd niét door Zamagna gescout terwijl Endt erbij was. "Hij heeft me wel een berichtje gestuurd om te vragen wat ik van hem vind. Nou, ik vind Lammers een zeer talentvolle speler, waar nog niet de helft uit is gekomen van wat erin zit. Je ziet dat er allemaal ingrediënten aanwezig zijn om er een heerlijk gerecht van te maken."

"Omdat Lammers nog niet zoveel vlieguren heeft gemaakt, vond ik het wel een verrassende transfer", vervolgt Endt over Lammers, die PSV afgelopen zomer negen miljoen euro opleverde. "Maar ze hebben gekeken naar zijn potentie en die is er natuurlijk duidelijk. Het belangrijkste is dat ze bij Atalanta denken: Lammers past in onze manier van voetballen."