Van Persie vindt ontslag Solskjaer niet de oplossing: 'Geen fan van'

Van Persie vindt ontslag Solskjaer niet de oplossing: 'Geen fan van'

05-11-2020 13:58 Laatste update: 14:01
14

Robin van Persie vindt dat Manchester United vertrouwen moet houden in trainer Ole Gunnar Solskjaer. De oud-speler van United ziet dat de Noorse oefenmeester door een moeilijke tijd gaat bij Manchester, maar gunt Solskjaer meer tijd.

Van Persie zag United dinsdagavond in de Champions League verliezen van het Turkse Basaksehir (2-1) en werd gevraagd of hij het tijd vindt dat Solskjaer vervangen wordt bij United. "Ik vind van niet, ik ben geen groot voorstander van het ontslaan van trainers. Als speler vond ik dat ook nooit wat", stelt Van Persie bij BT Sport.

De naam van oud-Tottenham-coach Mauricio Pochettino zingt rond in Manchester om de geplaagde Solskjaer op te volgen. Van Persie hoopt dat dat niet gaat gebeuren. "In de meeste gevallen is het ontslag van de trainer niet de oplossing. Ik heb het al vaker gezegd, en ook over Solskjaer: geef coaches écht de tijd om hun ideeën te implementeren bij hun club."

"Ik hoop dan ook dat ze Solskjaer te tijd geven, wat heb je er aan als je hem ontslaat?", gaat Van Persie verder. De oud-spits is blij dat hij het niet voor het zeggen heeft bij United. "Maar goed, dat is niet aan mij, ik zit hier om mijn mening te geven over het voetbal. Feit is dat het voetbal van Manchester tegen Basaksehir niet goed genoeg was, zowel aanvallend als verdedigend", sluit Van Persie af.