Kandidaat-opvolgers Van den Brom bij FC Utrecht: drie categorieën, acht opties

Kandidaat-opvolgers Van den Brom bij FC Utrecht: drie categorieën, acht opties

05-11-2020 16:30
152

John van den Brom is op weg naar het Belgische KRC Genk en dus moet FC Utrecht op zoek naar een opvolger. Welke trainers zijn kandidaat? VoetbalPrimeur zet acht namen op een rij.

Drie dagen voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ajax heeft het er alle schijn van dat Van den Brom de overstap maak naar KRC Genk. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de nummer zeven van de Jupiler Pro League zelfs al een akkoord bereikt met FC Utrecht over de afkoopsom. En dus kan het speculeren over de opvolger van Van den Brom beginnen.

Interne oplossingen

René Hake
Clubeigenaar Frans van Seumeren en technisch directeur Jordy Zuidam zijn niet vies van een stuntje op de transfermarkt, maar in de zoektocht naar een nieuwe trainer kunnen de twee beleidsbepalers het ook dicht bij huis zoeken. René Hake haalt in de Keuken Kampioen Divisie al bijna twee jaar het maximale uit Jong FC Utrecht. De oud-trainer van SC Cambuur, FC Twente en FC Emmen heeft vermoedelijk wel oren naar een kans in de Eredivisie.

Rick Kruys
Pas 35 jaar, maar al assistent geweest van Dick Advocaat en Van den Brom. Binnenkort kan Rick Kruys zich ook gediplomeerd hoofdtrainer noemen. In het kader van zijn opleiding leidde hij al met succes een oefenwedstrijd van FC Utrecht (4-1 zege op sc Heerenveen). In een wereld vol passanten is Kruys een vertrouwd gezicht in Stadion Galgenwaard.

Thuiszitters

Mark van Bommel
In de categorie: niet geschoten is altijd mis. Mark van Bommel is clubloos na zijn geruchtmakende ontslag bij PSV in december 2019 en is klaar voor een nieuwe uitdaging, mits het complete plaatje klopt. Nu hij ruiterlijk heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt bij PSV, kan de trainer zich misschien wel revancheren bij FC Utrecht. En even dromen: Wesley Sneijder als assistent naast Van Bommel.

Fons Groenendijk
"Er spelen wat dingen in het buitenland. Dat kan zomaar concreet worden. En dan stap ik op het vliegtuig", zei Fons Groenendijk begin oktober tegen Omroep West, nadat hij na twee wedstrijden was ontslagen als assistent van Al Wahda. De club waar Groenendijk in 2001 zijn carrière afsloot, zoekt nu echter ook een trainer...

Dirk Kuyt
Wie Dirk Kuyt zegt, zegt Feyenoord. Maar de 104-voudig international heeft natuurlijk ook een verleden bij FC Utrecht. Na zijn scheiding zette hij zijn trainerscarrière op een laag pitje, maar als Utrecht zich meldt kan het best eens gaan kriebelen, al zijn er afspraken met Feyenoord. Het hoofdtrainerschap in De Kuip is Kuyt al toegezegd.

Gertjan Verbeek
Met Advocaat en Van den Brom koos FC Utrecht de laatste jaren voor ervaring. Wat dat betreft zou Gertjan Verbeek in het rijtje passen. De 58-jarige Verbeek is clubloos na zijn ontslag bij Adelaide United en wil best weer aan de slag in de voetbalwereld. Inmiddels ziet hij zichzelf ook als een geschikte technisch directeur.

Bezette kandidaten

Henk Fraser
Bij ADO Den Haag en Vitesse liet Henk Fraser al zien wat hij waard is. En ook bij Sparta heeft de trainer zijn sporen verdiend. De matige - en loodzware - seizoenstart van zijn ploeg zorgt echter voor onrust op Het Kasteel. Waarom zou Fraser niet in de armen van FC Utrecht kunnen vallen?

Wim Jonk
De kans dat hij tussentijds vertrekt bij FC Volendam lijkt klein, maar Wim Jonk is niet iemand van de gebaande paden. De oud-international laat FC Volendam goed voetballen en heeft zich in de kijker getraind. Mogelijk wil hij wel eerst zijn project aan De Dijk afmaken.