Update: 'Zirkzee test 'vals positief' op corona, duels met Jong Oranje mogelijk'

Update: 'Zirkzee test 'vals positief' op corona, duels met Jong Oranje mogelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 6 november 2020 om 22:03vr 06-11-2020 om 22:03

Laatste update: vrijdag 6 november 2020 om 22:04vr 06-11-2020 om 22:04

Slecht nieuws voor Joshua Zirkzee. De spits van Bayern München is positief getest op het coronavirus en zit op dit moment in thuisquarantaine. Als de 19-jarige aanvaller pech heeft moet hij de interlands van Jong Oranje overslaan.

Bayern heeft op de officiële website bekend gemaakt dat Zirkzee het coronavirus onder de leden heeft. Hij heeft geen klachten en voelt zich goed, maar zal uiteraard wel in thuisquarantaine gaan. Waarschijnlijk zal de 19-jarige aanvaller dit weekend niet in actie kunnen komen tegen Borussia Dortmund. Der Klassiker wordt zaterdagavond gespeeld.

Als de spits voorlopig niet negatief test op het virus, zal hij ook de interlands van Jong Oranje aan zich voorbij moeten laten gaan. Het keurkorps van bondscoach Erwin van de Looi speelt EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland en Portugal.

Toch is er nog hoop voor Zirkzee. Niklas Süle, verdediger van Der Rekordmeister, werd woensdag positief getest maar leverde donderdag een negatieve test in. Hij blijft wel nog even in quarantaine, maar kan snel weer bij de selectie aansluiten.

Update: de positieve coronatest van Joshua Zirkzee bij Bayern München blijft 'vals positief' te zijn geweest. Dat meldt BILD vrijdag. De jonge aanvaller lijkt zich dus gewoon te kunnen melden bij Jong Oranje. Zirkzee werd ondanks zijn positieve test namelijk opgeroepen, omdat er tussen de bekendmaking van de definitieve selectie en de eerste wedstrijd nog genoeg tijd zat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws