PSV gaat hard onderuit bij PAOK na vreselijke tweede helft

05-11-2020 20:46 Laatste update: 20:48
219

PSV is in Griekenland kopje onder gegaan. De ploeg van Roger Schmidt blameerde zich door een 0-1 voorsprong bij PAOK Saloniki in de tweede helft weg te geven en totaal over zich heen te laten lopen: 4-1.

PSV verloor de eerste Europa League-groepswedstrijd van Granada CF en pakte vorige week in de dying seconds de eerste driepunter bij het Cypriotische Omonia Nicosia. Vier dagen na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de competitie presenteerden de Eindhovenaren zich belabberd in Griekenland.

Al was er in de eerste helft weinig aan de hand. PSV, dat het nog zonder Denzel Dumfries moet doen, controleerde de wedstrijd en kwam na een openingsfase zonder hoogtepunten op voorsprong. Eran Zahavi mocht vanaf elf meter aanleggen na een scherpe aanval waar Donyell Malen en Mohamed Ihattaren bij betrokken waren. Zahavi schoot de bal door het midden binnen en bezorgde PSV daarmee de voorsprong.

PSV had van PAOK weinig te vrezen. De Grieken lieten zo nu en dan de tanden zien, maar beten niet. De 0-1 tussenstand in de rust was dan ook een logisch gevolg. Na de theepauze gaf PSV de wedstrijd echter volledig uit handen. PAOK kwam in minuut 47 door een gelukkig afstandsschot van Stefan Schwab op gelijke hoogte. En via Andrija Zivkovic en Christos Tzolis wisten de Grieken die in negen minuten tijd uit te bouwen naar 3-1.

Gelegenheidsrechtsback Ryan Thomas maakte het zichzelf onnodig moeilijk en leidde met zijn fout indirect de 2-1 in. Bij de 3-1 stapte Thomas verkeerd in, waarna Tzolis Yvon Mvogo met een hard en vlammend schot passeerde.

De gifbeker was na de 3-1 nog niet leeg voor PSV, dat werkelijk dramatisch uit de kleedkamer kwam. Na ruim een uur roerde Zivkovic met de 4-1 nog wat extra in de wond van PSV. Vrijwel alles ging in de tweede helft fout voor Schmidt en co.. Zelfs een aansluitingstreffer zat er niet meer in. De 5-1 (afgekeurd) in blessuretijd werd PSV bespaard. Op 26 november treffen PSV en PAOK elkaar opnieuw, maar dan in Eindhoven.