'Bayern-bestuur kon oren niet geloven na openbare aankondiging Alaba'

'Bayern-bestuur kon oren niet geloven na openbare aankondiging Alaba'

05-11-2020 20:56
13

David Alaba wilde zijn contract bij Bayern München alleen verlengen als hij een van de best betaalde spelers van de club zou worden. Bayern wilde hier alleen niet mee instemmen, waardoor de club nu rekent op een vertrek van de 28-jarige verdediger.

Sinds afgelopen winter zijn er verschillende gesprekken geweest tussen Alaba en Bayern, zo weet Der Kicker. Alaba en zaakwaarnemer Pini Zahavi wilden naar verluidt dat de Oostenrijker net zoveel betaald zou krijgen als collega's Manuel Neuer en Robert Lewandowski. Dit zou hem een van de best betaalde spelers van de club zou maken, maar de clubleiding van Bayern wilde hier niet akkoord mee gaan.

De Duitsers deden Alaba wel een andere aanbieding. Der Rekordmeister bood de multi-inzetbare verdediger een contract tot 2024 aan. Het salaris kon in deze verbintenis oplopen tot twintig miljoen euro. Als Alaba zijn handtekening niet voor 1 november onder de verbintenis zou zetten, zou deze komen te vervallen.

Dat is dus uiteindelijk gebeurd: de zaakwaarnemer van Alaba wilde een beter aanbod van Bayern en het oude aanbod werd op 1 november ingetrokken. In een gesprek na de training werd dit ook aan Alaba verteld, die het zonder al te veel emotie accepteerde. Toen Alaba maandag in het openbaar aankondigde dat hij op zondagavond pas 'de laatste ontwikkelingen uit het nieuws had vernomen', kon het Bayern-bestuur zijn oren niet geloven.