AZ op rapport: Bizot houdt AZ geweldig op de been, lading aan nipte onvoldoendes

05-11-2020 20:52 Laatste update: 20:59
44

AZ weerde zich kranig tegen Primera División-koploper Real Sociedad, maar moest het hoofd in de tweede helft buigen. Uitblinker Marco Bizot moest toezien hoe Portu bij de tweede paal de beslissende 1-0 binnen kon tikken. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een avondje voetbal in San Sebastian.

Marco Bizot – 8,5: was een grote sta-in-de-weg voor de Sociedad-spelers. In totaal schoten de spelers van de Spaanse ploeg 28 keer, waarvan 9 keer op doel. Bizot hield zijn ploeg met een aantal geweldige reddingen op de been, maar kon niet voorkomen dat Portu in de tweede helft de beslissende 1-0 binnen kon tikken bij de tweede paal.

Jonas Svensson – 5,5: had het erg lastig met Mikel Oyarzabal en de opkomende linksback van Sociedad, Nacho Monreal. Aanvallend hebben we Svensson niet gezien, maar dat geldt voor bijna de gehele AZ-selectie.

Pantelis Hatzidiakos – 6: stond de hele wedstrijd met de rug tegen de muur tegen de sterke Spaanse tegenstander, maar bleef goed op de been tot het moment van zijn wissel.

Teun Koopmeiners – 6: stond vorige week tegen HNK Rijeka veelvuldig aan de start van een AZ-aanval, maar als centrale verdediger tegen de vaardige aanvallers van Sociedad kwam hij beduidend minder aan voetballen toe. Verdedigend was hij echter belangrijk, een solide wedstrijd van de AZ-aanvoerder.

Owen Wijndal – 5,5: hield zich voornamelijk bezig met verdedigen, maar probeerde waar mogelijk ook aanvallend zijn steentje bij te dragen. Had het in de tweede helft meerdere keren aan de stok met Sociedad-speler Portu, maar hield zich staande.

Fredrik Midtsjö – 5: waar de Noor vorige week tegen Rijeka strooide met passes, liep het tegen Sociedad minder. De paar keren dat hij de bal in zijn voeten kreeg had hij moeite om de juiste oplossing te vinden, maar de koploper van de Primera División is natuurlijk ook wat anders dan de nummer vier van Kroatië.

Dani de Wit – 4,5: tegen Rijeka een van de uitblinkers, tegen Sociedad volledig onzichtbaar. Een matige tot slechte wedstrijd van De Wit, die zich op werklust nog enigszins staande wist te houden.

Calvin Stengs – 5: in aanvallend opzicht en wat betreft creativiteit de gevaarlijkste speler van AZ, maar komt fysiek tekort in wedstrijden als deze. In de duels hebben we Stengs maar weinig zien winnen en na zeventig minuten spelen zat zijn wedstrijd erop.

Albert Gudmundsson – 4,5: het was niet de avond van Gudmundsson tegen Sociedad. Pakte al snel een gele kaart na een onhandig luchtduel met Artiz Elustondo en had moeite zijn directe tegenstander, Nacho Monreal, in bedwang te houden. Aanvallend hebben we hem niet gezien.

Myron Boadu – 4,5: AZ had aanvallend nauwelijks wat in te brengen tegen Sociedad en Boadu was onzichtbaar in San Sebastian. De keren dat hij de bal in zijn voeten kreeg, was hij deze vrij snel weer kwijt en na 63 minuten spelen had trainer Arne Slot genoeg gezien.

Jesper Karlsson – 5: de afgelopen weken een van de absolute uitblinkers, tegen Sociedad deelde hij in de aanvallende malaise. Probeerde het met veel inzet, maar Sociedad was toch echt een maatje te groot voor AZ én Karlsson.

Invallers

Zakaria Aboukhlal – 5: de enige échte AZ-kans was voor invaller Aboukhlal, maar zijn schot na een verre inworp van Koopmeiners vloog over. Het was de uitgelezen mogelijkheid voor AZ om, volledig tegen de verhoudingen in, alsnog een punt te pakken in Spanje.

Hakon Evjen – 5: kwam binnen de lijnen voor Boadu, maar in het halfuur dat hij meespeelde wist hij nauwelijks in beeld te komen, laat staan het verschil te maken.

Ferdy Druijf – 5: moest voor de gelijkmaker gaan zorgen tegen Sociedad, maar verder dan een gele kaart, een kansloos schot van grote afstand en veel verdedigende meters kwam Druijf niet.

Tijs Velthuis – 5,5: kwam in de 70e minuut in het veld en maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal van AZ. De jonge Tukker kwam in zijn tijd binnen de lijnen niet in het stuk voor.

Timo Letschert – 5,5: vormde de laatste twintig minuten samen met Velthuis het centrale duo. Hield zich staande, maar het kwaad was door het doelpunt van Portu al geschied.