Dikke onvoldoendes bij PSV: hele defensie zakt na rust door het ijs in Griekenland

05-11-2020 20:52 Laatste update: 23:29
172

PSV was in de eerste helft soeverein tegen PAOK Saloniki, maar zakte na rust als een kaartenhuis in elkaar. Het leverde een harde 4-1 nederlaag op in Griekenland. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een ontluisterende nederlaag.

Yvon Mvogo – 5: het eerste Griekse schot op doel was meteen raak. Mvogo bracht daarna Boscagli in de problemen, maar kwam goed weg. Het was uitstel, want hij kreeg alsnog meerdere treffers om de oren. Een keeper die het verschil maakt is goud waard, dat deed de Zwitser zeker niet.

Ryan Thomas – 4,5: tegen ADO werd de Nieuw-Zeelander nauwelijks getest als gelegenheidsback en ook in Griekenland leek er geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders was dat na rust, toen Thomas al snel de bal verspeelde bij de 2-1.

Jordan Teze – 4: Teze speelde voor rust ijzersterk en was op weg na een dikke voldoende. Na rust toonde hij net als zijn teamgenoten een ander gezicht. Zo liep hij bij de 3-1 achteruit en verzuimde hij in te grijpen.

Olivier Boscagli – 4: net als Teze had de Fransman zijn zaakjes prima op orde voor rust. Het ging enkele keren mis, maar zijn inspeelpasses waren opnieuw een wapen voor PSV. In de tweede helft kwam Boscagli in grote ruimtes te spelen en dan is hij zeer zwak.

Philipp Max – 4: hij denderde weer op en neer langs de linkerflank. Max werd voor rust echter niet vaak gevonden en bij de tegentreffers in de tweede helft was de Duitser in geen velden of wegen te bekennen doordat hij nog (te) ver naar voren stond.

Ibrahim Sangaré – 5: PSV had aanvankelijk in defensief opzicht nauwelijks iets te duchten van PAOK, met het Ivoriaanse powerhouse als speerpunt. Hoe anders was dat na rust? Sangaré kon de Griekse storm ook niet beteugelen. Sterker nog: niets lukte meer.

Pablo Rosario – 6,5: kreeg bij zijn rentree de voorkeur boven Fein. Rosario speelt meer op safe dan de Duitser, maar was vrijwel foutloos. De aanvoerder had kort voor rust zelfs een fraaie actie met dito voorzet op Malen en niet veel later een belangrijke interceptie. Deed na rust niet meer mee en daardoor de beste PSV'er.

Mario Götze – 5: Götze was de laatste weken de spil bij PSV, maar in de eerste helft in Griekenland bleven de beslissende passes en acties al uit. Na rust was de ex-wereldkampioen helemaal onzichtbaar.

Mohamed Ihattaren – 5,5: het dal was diep voor Ihattaren, maar daar lijkt hij redelijk uitgeklommen. Hij stond met een fraai hakje op Malen aan de basis van de strafschop. Net als de gehele voorhoede nauwelijks in beeld in de tweede helft.

Eran Zahavi – 5: maakte zich voor rust redelijk vaak aanspeelbaar, maar de passes en controle waren onzorgvuldig. Zahavi schoot de penalty onberispelijk raak, maar dat was ook zijn enige wapenfeit.

Donyell Malen – 5: verdiende een penalty en brak daarmee het duel open voor PSV. Verder werden de voorwaartsen echter nauwelijks gevonden. Malen had bovendien een paar keer ruzie met de bal.

Invallers:

Adrian Fein – 5: de roep om Fein is groot in het Eindhovense. Met Rosario is er weliswaar minder 'voetbal' op het middenveld van PSV, maar was er tegen PAOK wel veel meer controle. De Duitser liet onder meer na om in te grijpen bij de 3-1.

Mauro Júnior – 4,5: PAOK tapte na rust uit een heel ander vaatje en zocht veelvuldig via de vleugels de weg naar voren. Daar kon ook Mauro – die na 58 minuten inviel – niets aan veranderen. Hij leed een paar keer zeer slordig balverlies.

Noni Madueke – 5,5: Madueke mocht na een klein uur invallen, maar voor de jonge Engelsman viel er geen eer te behalen.

Ismael Saibari – x: kwam na 83 minuten in het veld voor Götze en speelde te kort voor een beoordeling.

Richard Ledezma – x: kwam na 83 minuten in het veld voor Sangaré en speelde te kort voor een beoordeling.