PSV slachtoffer van 'epische stunt': 'Nu op jacht naar drie punten in Eindhoven'

05-11-2020 22:02 Laatste update: 22:15
27

PSV blameerde zich donderdagavond in Thessaloniki: de ploeg van Roger Schmidt zag een 0-1 voorsprong tegen PAOK Saloniki in no time veranderen in een 4-1 nederlaag. Ook de Griekse media keken daarvan op: VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de velden.

Ta Nea zag dat de voetballiefhebbers in Thessaloniki – een regio die zwaar is getroffen door het coronavirus – eindelijk weer wat te juichen hadden. 'PAOK zette een prestatie van grote waarde neer, in de moeilijkste weken die de stad Thessaloniki heeft doorgemaakt. Pablo García, de nieuwe trainer van dienst, wist bovendien, een duivel uit het Toumba Stadion te verdrijven. Eindelijk kon PAOK afrekenen met een slechte serie tegen Nederlandse clubs: en PSV in het bijzonder.'

Het medium heeft de smaak al te pakken en ziet het vervolg van de Europa League al helemaal zitten. PAOK staat na drie van de zes wedstrijden op een tweede plek in de poule: twee punten achter koploper Granada en twee punten vóór nummer drie PSV. 'Nu op jacht naar een driepunter in Eindhoven. Dan ligt de weg naar Europese overwintering open', klinkt het.

De deze week doorgevoerde trainerswissel - García in plaats van Abel Ferreira – heeft zijn uitwerking niet gemist, constateerde SPORT24. 'Magie met García', kopte het medium na afloop. 'PAOK ging nog met een achterstand de rust in, maar scoorde vier keer in twintig minuten tijd, vermorzelde de Eindhovenaren en zorgde voor een stunt van epische proporties.'

De comeback kreeg gestalte na twee wissels tijdens de rust: García bracht Karol Swiderski en Christos Tzolis voor Antonio Colak en oude bekende Diego Biseswar. 'Wat PAOK voor rust niet voor elkaar kreeg, lukte vervolgens wel in de eerste twintig minuten na rust. Wát een ommekeer! Andrija Zivkovic drukte zijn stempel met twee goals en loodste PAOK naar plek 2 in de poule: een plek met uitzicht op Europese overwintering.'

PSV had na de eerste helft nog een prima indruk achtergelaten op To Vima. 'PSV kampte met een waslijst aan personele problemen, maar daar was aanvankelijk weinig van te merken op het veld. De gasten hadden PAOK klaarblijkelijk goed geanalyseerd. Het spel werd gemaakt door PSV en voor rust namen de gasten dankzij een penalty de leiding.'

In de tweede helft was alles echter anders, dankzij de eerder genoemde ingrepen. To Vima sprak van een 'metamorfose', aan beide kanten. 'Van de goede indruk die PSV in de eerste helft achterliet, was na rust niets meer terug te zien. De gasten waren het helemaal kwijt, kregen niets meer voor elkaar en stortten als een kaartenhuis in elkaar.'

Kathimerini sprak van een 'eruptie' tijdens de openingsfase van de eerste helft. 'De Nederlanders stonden na 45 minuten nog op voorsprong, dankzij een goed gemikte strafschop van Eran Zahavi. PAOK zorgde echter alsnog voor een triomf met een overweldigende tweede helft met vier goals in amper twintig minuten.'