Schmidt reageert na PSV-blamage: 'Het is voor mijn spelers niet makkelijk'

Schmidt reageert na PSV-blamage: 'Het is voor mijn spelers niet makkelijk'

05-11-2020 22:12
122

PSV-trainer Roger Schmidt geeft deels de coronaproblemen de schuld van de nederlaag bij PAOK Saloniki. Hij vond verder ook dat zijn ploeg slecht verdedigde en de goals te makkelijk weggaf.

Het is duidelijk dat PSV in onrustig vaarwater zit. Ook tegen PAOK moest Schmidt een aantal basisspelers missen, waaronder aanvoerder Denzel Dumfries. PSV speelt om de drie dagen een wedstrijd en dat begint zijn tol te eisen, zegt de Duitser.

"Het is voor mijn spelers die hier zijn echt niet makkelijk. Een Europees seizoen is normaal gesproken al niet makkelijk, maar een Europees seizoen spelen met 12 spelers is onmogelijk. We hebben vandaag de prijs betaald voor de intensieve weken", zegt Schmidt na afloop, geciteerd door Omroep Brabant.

Hoe kan het dat PSV in de tweede helft de ene na de andere goal weggaf? "Dat heeft natuurlijk ook met ervaring op dit niveau te maken. We leverden te makkelijk ballen in en onze restverdediging stond ook niet goed. En door de intensieve weken zie je toch heel goed dat de spelers de energie en de concentratie misten om hier bovenop te komen."