Feyenoord op rapport na klinkende zege: Haps man van de wedstrijd tegen CSKA

Feyenoord op rapport na klinkende zege: Haps man van de wedstrijd tegen CSKA

05-11-2020 22:57 Laatste update: 23:27
95

Feyenoord speelde tegen CSKA Moskou misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van coach Dick Advocaat rekende dankzij een uitstekende tweede helft af met de Russische topclub (3-1). VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Rotterdammers.

Justin Bijlow – 6,5: de doelman had vooraf vermoedelijk een drukkere avond verwacht tegen de Russische topclub. Bij de tegentreffer was Bijlow kansloos.

Lutsharel Geertruida – 6: had zijn handen vol aan met name Ejuke en liet af en toe een tegenstander aan de aandacht ontsnappen. Geertruida maakte geen heel zekere indruk, maar stond plots wel op de goede plek bij de 3-1.

Uros Spajic – 6: de Serviër stond de afgelopen jaren al een paar keer tegenover CSKA, maar hij had desondanks moeite om de Russen in toom te houden. In balbezit was Spajic erg slordig.

Marcos Senesi – 7: de Argentijn speelde als een veldheer in De Kuip. Na zijn rode kaart in Kroatië echter opnieuw een smetje, ditmaal door een ongelukkig eigen doelpunt.

Tyrell Malacia – 7: dat er twee backs aan de linkerkant stonden, bleek geen enkel probleem. De twee vonden elkaar makkelijk en Malacia toonde aan een prima voorzet in huis te hebben. Als Advocaat ergens een luxeprobleem heeft, dan is het op linksachter.

Mark Diemers – 7: Diemers was zeer balvast tegen toch niet de minste tegenstander. Hij liet zien ook op dit podium prima mee te kunnen.

Jens Toornstra – 7,5: de controleurspositie blijkt Toornstra bij afwezigheid van Leroy Fer uitstekend te liggen. Hij was de regisseur op het middenveld, het cement tussen de stenen.

Orkun Kökcü – 6,5: Kökcü liet bij vlagen aardige dingen zien, speelde een paar keer knap in één keer door, maar leek opnieuw zoekende naar zijn vorm. Tot hij de 2-0 binnen schoot… Hij was betrokken bij alle goals.

Steven Berghuis – 7,5: speelde zoals een aanvoerder betaamt. Berghuis had mooie openingen, hielp Geertruida uit de brand en combineerde er op los. Hij mocht ook nog een assist achter zijn naam zetten.

Bryan Linssen – 6: Advocaat zei het al: hij doet zijn best, maar het is geen spits. Zo was het lang ook tegen CSKA, maar Linssen legde de bal wel héél fraai klaar voor Geertruida bij de 3-0.

Ridgeciano Haps – 7,5: Haps is een gelegenheidslinksbuiten, maar was ook voor zijn goal al één van de uitblinkers. Zo stond hij kort voor rust met een fraai balletje op Berghuis al bijna aan de basis van de 1-0.

Invallers

João Teixeira – x: kwam na 76 minuten in het veld voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)