Advocaat complimenteus: 'Twee linksbacks die in Oranje kunnen spelen'

Advocaat complimenteus: 'Twee linksbacks die in Oranje kunnen spelen'

Gepubliceerd: donderdag 5 november 2020 om 23:18do 05-11-2020 om 23:18

Dick Advocaat deelt een groot compliment uit aan de spelers van Feyenoord na de knappe 3-1 zege op CSKA Moskou in de Europa League. De trainer van de Rotterdammers is met name lovend over Ridgeciano Haps, maar blijft kritisch richting Orkun Kökcü.

Feyenoord kreeg vorige week een pak slaag van de nummer tien van Oostenrijk, maar was donderdag de koploper van Rusland de baas. "Dat is voetbal…", reageert Advocaat bij FOX Sports. "Soms is RKC moeilijker dan CSKA. We wisten dat we van achteruit konden voetballen. Dat deden we verdomd goed. Er stond een ploeg die de wedstrijd bijna dicteerde."

Advocaat zag Feyenoord na rust het verschil maken. "De goals waren prachtig", stelt de Kleine Generaal, die te spreken is over zijn linkerkant, waar Tyrell Malacia en Haps de dienst uitmaakten. "Ik heb twee linksbacks die beiden in het Nederlands elftal kunnen spelen. Dat meen ik echt. Zowel Haps als Malacia heeft echt de kwaliteiten. Haps stond er nu voor en dat deed hij uitstekend, met zijn dreiging, snelheid en handigheid."

Ook het optreden van Kökcü werd uitgelicht. De middenvelder was bij alle goals betrokken, maar Advocaat is nog niet tevreden. "Willem van Hanegem had kritiek op hem, en terecht. Ook vandaag moet er meer van hem uitkomen. Hij is wel zo volwassen genoeg om dat ook te begrijpen. Dus als Van Hanegem dat zegt vind ik dat wel goed, want dan kan hij daar iets mee doen. In potentie heeft die jongen heel veel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws