Kökcü scoort eindelijk weer: 'Probeer me af te zonderen van dat nare wereldje'

Kökcü scoort eindelijk weer: 'Probeer me af te zonderen van dat nare wereldje'

06-11-2020 00:02
30

Orkun Kökcü was blij dat hij een groot aandeel had in de 3-1 zege van Feyenoord op CSKA Moskou in de Europa League. De negentienjarige middenvelder kreeg de afgelopen maanden de nodige kritiek te verwerken.

Kökcü maakte tegen de Russische topclub zijn eerste officiële doelpunt sinds december 2019. "Het voelt lekker, eindelijk weer een doelpunt", zegt hij tegen RTL. "Ik heb met mensen om me heen mijn spel geanalyseerd en daar kwam uit dat ik meer op doel moest schieten. Ik probeer te veel die laatste combinatie aan te gaan, ik denk omdat ik te veel een voetballiefhebber ben. Ik moet zakelijker zijn voor het doel, dus nu dacht ik: Ik haal gewoon uit."

Ook bij de andere treffers vertolkte Kökcü een rol, waarmee hij zijn criticasters van repliek diende. "Er was wel heel veel kritiek op mij", stelt hij vast. "Ik voetbal op het hoogste niveau, dan hoort kritiek erbij. Dat heb ik een plekje kunnen geven, maar ik ben nog jong; het deed wel wat met me", geeft de spelmaker toe. "Ik probeer veel te praten met mensen die dichtbij me zijn. De groep heeft altijd vertrouwen in mij uitgesproken en ik heb ook vertrouwen in mezelf gehouden. Je hebt altijd pieken en dalen, ik hoop dat dit een piek is. Verder probeer ik me gewoon af te zonderen van dat nare wereldje."

Kökcü ziet dat Feyenoord weer volop meedoet in groep K van de Europa League. "Dat is het belangrijkste. Nog drie wedstrijden om eindelijk weer eens te overwinteren."