Van Seumeren accepteert Belgische deal Van den Brom, afkoopsom lekt uit

Van Seumeren accepteert Belgische deal Van den Brom, afkoopsom lekt uit

06-11-2020 06:39 Laatste update: 07:13
128

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren baalt van het naderende vertrek van John van den Brom. De 54-jarige trainer is op weg naar KRC Genk, dat volgens De Telegraaf en het Algemeen Dagblad een half miljoen euro betaalt.

Bij de viervoudig Belgisch kampioen zijn de financiële en sportieve mogelijkheden groter. Van Seumeren baalt van de situatie en verzucht dat 'het moeilijk blijft om continuïteit te krijgen in je organisatie'. "Dat is inherent aan deze bedrijfstak", reageert de clubbaas in De Telegraaf.

"Ik ben blij dat ik een goede technisch directeur (Jordy Zuidam, red.) en algemeen directeur (Thijs van Es, red.) heb, die voor continuïteit kunnen zorgen, en ik hoop dat we ook een trainer kunnen vinden met wie we langere tijd door kunnen gaan."

"Dat Genk zich voor Van den Brom meldde, was voor ons een verrassing", vervolgt Van Seumeren. De transfer kwam woensdag en donderdag in een stroomversnelling. "In zo'n situatie, waarin iemand zich kan verbeteren, willen we als club geen grote belemmering neerleggen."

Van Seumeren heeft inmiddels zijn oog laten vallen op de trainersmarkt. Onder meer Mark van Bommel, Henk Fraser en Wim Jonk worden genoemd. "We zijn een beetje aan het schakelen en opties aan het bekijken, maar daarover zeg ik voorlopig niks. Anders gaat dat een eigen leven leiden."