Typische Advocaat-reactie na zege op CSKA: 'Belasting betalen doe ik meer dan jij'

Typische Advocaat-reactie na zege op CSKA: 'Belasting betalen doe ik meer dan jij'

06-11-2020 06:56
40

Dick Advocaat stelt dat Feyenoord de overwinning op CSKA verdiende, maar verwacht niet dat zijn ploeg dit iedere week kan brengen. De Rotterdammers wonnen donderdagavond met 3-1 van de topclub uit Rusland.

De Stadionclub speelde goed tegen CSKA en dat staat haaks op de wedstrijden die in de Eredivisie werden afgewerkt. "We hebben zeven gespeeld, waarvan vier gewonnen en drie gelijk", haalt Advocaat op de persconferentie na afloop van de wedstrijd de competitieresultaten aan, geciteerd door de NOS. "Dat kan toch gewoon?"

Volgens de ervaren oefenmeester van de Rotterdammers doet zijn ploeg het goed. "We spelen gelijk tegen Sparta, RKC en Emmen maar kijk eens naar de resultaten van vorig jaar tegen die ploegen. Tegen bepaalde ploegen is het moeilijk om te spelen, dat heeft bijvoorbeeld ook met individuele spelers die tegenover elkaar staan te maken. Een tegenstander kan je liggen of niet. Vandaag klopte dat toevallig."

De verwachting dat Feyenoord altijd zo speelt zoals tegen CSKA koestert Advocaat niet. "Dit kunnen ze niet iedere week volhouden", reageert hij op een vraag van een journalist van de NOS. "Of dat wel moet? Nee, niks moet. Je moet doodgaan, maar niet meer dan dat. Ja oké, en belasting betalen moet ook. Dat doe ik meer dan jij."