Cocu krijgt weer slecht nieuws en moet volgende wedstrijd verplicht overslaan

Cocu krijgt weer slecht nieuws en moet volgende wedstrijd verplicht overslaan

06-11-2020 08:19
5

Phillip Cocu moet de komende twee weken in quarantaine. De trainer van Derby County heeft contact gehad met algemeen directeur Stephen Pearce, die donderdagavond positief testte op het coronavirus.

Cocu moet daardoor de competitiewedstrijd van komend weekend tegen Barnsley aan zich voorbij laten gaan. Dat valt te lezen op de officiële website van The Rams. Een nieuwe klap voor de Nederlandse oefenmeester, die onder druk staat in Derby. De resultaten van de ploeg zijn niet goed en Cocu hangt dan ook ontslag boven het hoofd.

Het ontbreken van Cocu, die in diverse vergaderingen met Pearce zat en daardoor volgens Brits protocol twee weken in quarantaine moet, zorgt ervoor dat zijn assistenten voorlopig de leiding over het eerste team krijgen. Twan Scheepers, Chris van der Weerden, Liam Rosenior en speler/trainer Wayne Rooney zullen naar alle waarschijnlijkheid twee weken lang eindverantwoordelijk zijn.

De wedstrijd tegen Barnsley is de enige wedstrijd die Cocu moet missen, omdat zijn club niet speelt tijdens de interlandperiode. Op dit moment staat Derby op plaats 23 in het Championship met zes punten. Sheffield Wednesday is met vijf punten de enige ploeg die onder Cocu en de zijnen staat, maar zij kregen zes punten in mindering.