Veerman slaat terug: 'Uit alles bleek dat hij het totaal niet in mij zag zitten'

Veerman slaat terug: 'Uit alles bleek dat hij het totaal niet in mij zag zitten'

06-11-2020 09:15
34

Henk Veerman krijgt het vertrouwen bij SC Heerenveen en betaalt dat terug met doelpunten. De spits van de Friezen keerde afgelopen zomer terug in Nederland en heeft nu een andere rol in het Abe Lenstra Stadion dan voorheen.

Tussen 2015 en 2018 speelde de spits ook al in Friesland, destijds onder trainer Jurgen Streppel. Hij gaf Veerman te weinig vertrouwen. "Dat is enorm belangrijk voor een speler", benadrukt de Volendammer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Waar ik dat vertrouwen toen niet kreeg, helemaal niet zelfs, is dat nu totaal anders. Het blijkt wel uit de cijfers dat Streppel het totaal niet in mij zag zitten."

Daarnaast heeft de 29-jarige Veerman zijn spel ietwat aangepast, waardoor hij doeltreffender is geworden. "In het verleden zocht ik het misschien vaker in de kaats of andere zaken. Ik zeg niet dat ik het meevoetballende gedeelte niet beheers, maar bij Sankt Pauli heb ik de keuze gemaakt om me puur te richten op het afmaken. Als dat goed loopt, moet je dat lekker blijven doen."

 Dat gaat meer dan goed. Tot dusver is de spits topscorer van de Eredivisie met zeven goals in zeven wedstrijden en vormt hij een gevaarlijk aanvalstrio met Benjamin Nygren en Mitchell van Bergen. Daarbij gebruikt hij ook een verrassend wapen. "Niet iedere tegenstander weet van mijn snelheid", verklapt de Volendammer. "Prima, houden zo. Goede kans dat ik een sprintduel met Van Bergen winnend afsluit."