Feyenoord ging transferstrijd aan met CSKA: 'Die jongen wilden we graag hebben'

Feyenoord ging transferstrijd aan met CSKA: 'Die jongen wilden we graag hebben'

06-11-2020 09:50
35

Feyenoord hoopte in de zomer zaken te kunnen doen met SC Heerenveen. De Rotterdammers wilden Chidera Ejuke, die donderdagavond met CSKA Moskou nog in de Kuip tegen Feyenoord speelde, graag vastleggen.

Vorig seizoen was de Nigeriaanse aanvaller één van de smaakmakers in de Eredivisie. Dat was ook Feyenoord-trainer Dick Advocaat opgevallen. "Die jongen wilden wij er graag bij hebben hier", zegt de ervaren oefenmeester na de 3-1 thuiszege op de Russen tegen het Algemeen Dagblad. "Hij stond op onze lijst en nog heel hoog ook."

De Rotterdammers moesten het uiteindelijk afleggen toen CSKA zich in de transferstrijd mengde. "Als een club als zij zich melden, dan gaat het over bedragen waar wij nooit in mee kunnen", schetst Advocaat de situatie. "Die club heeft gewoon twaalf miljoen euro neergelegd voor die speler. Dan houdt het voor ons helaas op."

Uiteindelijk lachte Feyenoord wel het laatst, want het onderlinge duel met de Moskovieten in Rotterdam werd met 3-1 gewonnen. Over drie weken spelen de twee ploegen in de Russische hoofdstad tegen elkaar.