De Boer belt Strootman af: 'Dan ga ik voor andere mensen kiezen'

De Boer belt Strootman af: 'Dan ga ik voor andere mensen kiezen'

Gepubliceerd: vrijdag 6 november 2020 om 12:15vr 06-11-2020 om 12:15

Laatste update: vrijdag 6 november 2020 om 12:22vr 06-11-2020 om 12:22

Oranje-bondscoach Frank de Boer heeft Kevin Strootman buiten zijn selectie gelaten voor de interlands tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen. De trainer legt via de kanalen van OnsOranje uit waarom. 

"De situatie heb ik al besproken met hem in het vorige trainingskamp", begint De Boer. "Zijn situatie met Marseille is niet rooskleurig. Ik denk dat hij er ook niet tevreden over is dat hij in tien wedstrijden misschien in totaal één helft gespeeld heeft. Dat is niet goed voor het Nederlands elftal en zeer zeker niet goed naar hem.

Strootman werd tijdens de transferperiode regelmatig in verband gebracht met een transfer vanwege zijn hoge salaris en de benarde financiële situatie van Olympique Marseille. Sportief lijkt zijn rol in ieder geval uitgespeeld met slechts 110 speelminuten in de Ligue 1 dit seizoen. "Ik heb de vorige keer al gezegd: als de situatie niet echt veranderd, dan ga ik voor andere mensen kiezen. En op dit moment is die situatie ook niet veranderd", aldus De Boer. 

"Ik heb hem ook twee dagen geleden daarover gebeld. Ik heb gezegd: we hebben dat besproken met elkaar en we kiezen nu voor anderen. Maar dat betekent niet dat ik je uit het oog verlies. Ik hoop dat zijn situatie veranderd en dan komt hij vanzelf weer in de picture voor het Nederlands elftal. Hij is een belangrijk persoon in de spelersgroep, daar hecht ook heel veel belang bij. Voetballend is natuurlijk altijd leidend, maar er komen meer dingen bij kijken en daar is hij belangrijk in", besluit De Boer. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws