'Brand in Camp Nou laait weer op: Messi en Barcelona lijnrecht tegenover elkaar'

'Brand in Camp Nou laait weer op: Messi en Barcelona lijnrecht tegenover elkaar'

06-11-2020 12:56
46

De brand in Camp Nou laait weer op: Lionel Messi en het bestuur van FC Barcelona staan lijnrecht tegenover elkaar, melden de Spaanse media Cuatro en El Larguero. De reden: Barça wil nog altijd een salarisreductie doorvoeren.

Barcelona heeft alle spelers verzocht dertig procent van hun salaris in te leveren. Daarmee moet 190 miljoen euro worden bespaard. Frenkie de Jong, Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément gingen akkoord, maar het merendeel van de spelers wil wachten tot er een nieuw bestuur wordt geïnstalleerd in Camp Nou. Barça moet echter op korte termijn bezuinigen om een mogelijk faillissement af te wenden.

Van een akkoord tussen de clubleiding en selectie is nog geen sprake, waardoor de deadline is opgeschoven naar volgende week woensdag. Volgens El Larguero is Messi de speler die in de onderhandelingen het verst af staat van het bestuur. Barcelona heeft overigens de macht om een hap uit de salarissen te nemen, maar dat kan leiden tot rechtszaken.

Het is geen geheim dat Messi nog steeds nadenkt over een vertrek bij Barcelona, nadat hij afgelopen zomer geen toestemming kreeg. Manchester City kan hem in januari een voorcontract laten tekenen, terwijl Paris Saint-Germain en Internazionale ook in de race zijn. Naar verluidt wil Messi eerst wachten tot het nieuwe bestuur aan de slag gaat. Victor Font en Joan Laporta zijn de belangrijkste kandidaten om Josep Maria Bartomeu op te volgen als president.