Ten Hag vol lof: 'Toen was hij zonder discussie de beste speler in Nederland'

Ten Hag vol lof: 'Toen was hij zonder discussie de beste speler in Nederland'

06-11-2020 15:55
81

Ajax-trainer Erik ten Hag begrijpt dat Davy Klaassen na drie jaar weer is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 27-jarige middenvelder is na zijn terugkeer bij Ajax razendsnel uitgegroeid tot steunpilaar.

"Heel mooi, hij is jaren buiten beeld geweest. Ik zei net tegen hem: dat gaat wel heel erg snel. Vier weken terug bij Ajax en alweer terug in Oranje. Ik vind het geweldig voor hem en dat zal hem alleen maar positief stimuleren", laat Ten Hag weten op de persconferentie van Ajax in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utecht van zondag.

Ten Hag is niet verrast dat Klaassen zich zo makkelijk aanpast in Amsterdam. "Hij kent het Ajax-spel. Dit is een totaal ander Ajax, maar bij Everton en Werer Bremen is hij weer veel completer geworden. Daar profiteren wij nu van", stelt de coach. "Toen hij hier wegging was hij zonder discussie de beste speler in Nederland, vervolgens is hij in de Premier League en de Bundesliga geweest. Hij heeft een ongelooflijke bagage en dat brengt hij over."

"Hij doorziet dingen sneller dan anderen en is een coachende speler, waardoor anderen ook weer beter gaan spelen. Hij weet zijn omgeving goed mee te nemen", besluit Ten Hag.