Piepjong Jong PSV boekt knappe overwinning, NAC wint weer eens een wedstrijd

06-11-2020 20:44
38

Een piepjong Jong PSV heeft bij FC Den Bosch een knappe zege geboekt. Trainer Peter Uneken moest door coronagevallen improviseren en trad in Den Bosch aan met een aantal spelers van PSV O18 en PSV O19. Zijn ploeg won met 1-2.

Den Bosch - Jong PSV 1-2
Jong PSV miste maar liefst achttien (!) spelers. Twaalf hebben corona, vier waren mee met PSV 1 en twee zijn geblesseerd. Uneken deed daarom noodgedwongen een beroep op spelers van de beloftenteams. Ook Den Bosch moest spelers missen.

Jong PSV kwam in De Vliert al snel op voorsprong door jongeling Fodé Fofana (18), die feilloos binnen schoot. Na rust moesten de Eindhovenaren in de achteruit, maar toch viel de 0-2. Die mocht er zijn. Door een prachtige goal van Fofana werd de voorsprong van Jong PSV verdubbeld.

Het werd nog even billenknijpen door de aansluitingstreffer van Romano Postema, maar een late domper bleef Jong PSV bespaard.

MVV - NAC 1-4
NAC weet na de rampmaand oktober eindelijk weer wat winnen is. De ploeg van Maurice Steijn sleepte bij MVV een overwinning uit het vuur: 1-4. Na vier nederlagen op rij werd het weer eens tijd dat NAC een wedstrijd won, de ploeg liep een forse achterstand op in de competitie.

Tegen MVV had Steijn weer wat spelers terug en dat betaalde zich meteen uit. MVV kwam via Koen Kostons nog wel op voorsprong, maar daarna dicteerde NAC. Sydney van Hooijdonk maakte vanaf de stip gelijk en nog voor de rust stond het 1-2 door Huseyin Dogan.

Kort na rust maakte Lex Immers 1-3, waarna een alles-of-niets-poging van MVV strandde. In de blessuretijd besliste DJ Buffonge de eindstand op 1-4.