Van der Wiel krijgt alle tijd bij RKC: 'Het is aan hem, is een persoonlijk iets'

Van der Wiel krijgt alle tijd bij RKC: 'Het is aan hem, is een persoonlijk iets'

06-11-2020 21:30 Laatste update: 21:31
50

Gregory van der Wiel krijgt van RKC Waalwijk alle tijd om aan te haken bij de selectie. De back die de afgelopen zes maanden te maken kreeg met angstgevoelens en paniekaanvallen, deed eerder deze week zijn verhaal. Dat maakte indruk op Frank van Mosselveld, de algemeen directeur van RKC. 

"Ik heb heel veel respect voor het feit dat Gregory zo'n moeilijk en persoonlijk probleem heeft gedeeld met de buitenwereld", vertelt Van Mosselveld in gesprek met Voetbal International. Van der Wiel gaat nog steeds voor een rentree op de Nederlandse velden, maar krijgt van RKC alle tijd. "Wij steunen hem daarin en faciliteren hem in de zaken die hij nodig heeft. Verder is het aan hem en een persoonlijk iets. Zaak is nu dat hij dit persoonlijk overwint. Dat is voor nu het allerbelangrijkste."

De medische staf van RKC helft Van der Wiel met zijn problemen. "Greg heeft heel veel contact gehad met onze medische staf, zo hebben we vanuit de club een aantal mensen verzameld die hem ondersteunen en wat hem kan helpen in zijn volledig herstel", aldus Van Mosselveld. "Het is voor hem te hopen dat hij zo snel mogelijk weer de oude wordt. Daarna wordt pas de vraag interessant wanneer hij weer terugkeert of kan spelen."