Fortuna en PEC imponeren niet: Lam haalt revanche na duel met Twente

06-11-2020 21:52 Laatste update: 21:54
40

Een kwalitatief hoogstaande wedstrijd was het niet tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle, maar er viel genoeg te beleven in Limburg. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar zag hoe Thomas Lam - tegen FC Twente nog de grote schlemiel - er een gelijkspel uitsleepte voor PEC: 2-2.

Fortuna begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na zes minuten spelen op voorsprong tegen de gasten uit Zwolle. Emil Hanson zette de aanval van de thuisploeg zelf op, sprintte vervolgens mee naar voren en kreeg de bal terug van Zian Flemming. De Zweed probeerde met een bekeken bal PEC-keeper Michael Zetterer te verschalken en slaagde in zijn opzet: Hansson vond de verre hoek.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer en Zwolle kwam ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links draaide gevaarlijk voor het doel van Fortuna, waar verdediger Jaroslaw Jach de bal met zijn hoofd verlengde. Hiermee liet hij keeper Yanick van Osch volslagen kansloos: een uitstekende kopbal van Jach, maar wel in het verkeerde doel.

Waar het leek dat de ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in zouden gaan, dacht George Cox daar anders over. De Fortuna-back besloot het eens van afstand te proberen en zag hoe Zetterer zijn inzet niet uit zijn doel wist te houden. Het was alweer de derde treffer in twee weken voor Cox, die daarmee een uitstekend gemiddelde kan overleggen als verdediger. Eerder was hij al twee keer trefzeker tegen Ajax.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. PEC was sterker en kwam na tien minuten spelen weer op gelijke hoogte. Het was Lam, tegen FC Twente nog betrokken bij twee tegendoelpunten, die de treffer maakte voor de uitploeg. De centrale verdediger schoot een vrije trap knap achter Van Osch.

Zwolle ging vervolgens op zoek naar de overwinning. Mike van Duinen kwam er nog heel dichtbij, maar werkte de bal vlak voor het doel van Fortuna met zijn knie tegen de paal. Het was het laatste wapenfeit deze avond. Fortuna schiet niet veel op met het gelijke spel en blijf onderaan staan in de Eredivisie, terwijl PEC op de elfde plaats blijft staan.